Zamieszczone przez loru
[O2] [OctaviaII 1,9 TDI] Jaka prędkość max bez chipowania si
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez py1szczak2To może własnie jest mój problem na piątym biegu nie mogę wejść na wyższe obroty.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruNo ale pisałeś że masz problemy z przekroczeniem prędkości 160km/h a w granicach 4000rpm na 5 biegu to masz sporo więcej tej prędkości tak około 190km/h licznikowo oczywiście.
Po wypłacie jadę na diagnostykę silnika - zobaczymy może w przyszłym tygodniu będę wiedział coś więcej - obiło mi się o uszy że podobne objawy może powodować brudny filtr powietrza ale nie wiem ile w tym prawdy.Pozdrawiam Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez py1szczak2obiło mi się o uszy że podobne objawy może powodować brudny filtr powietrza ale nie wiem ile w tym prawdy.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
No więc tak - wczoraj po wizycie w ASO wymiana oleju,filtrów paliwa,powietrza,oleju i podpięciu pod komputer dowiedziałem się że jest jeden błąd - wypalona świeca żarowa odpowiedzialna za podgrzewanie paliwa przy niskich temperaturach, nie znaleziono nic co mogłoby mieć wpływ na ograniczenie prędkości samochód sprawdzał pracujący w ASO znajomy znajomego :wink: po próbnej przejażdżce stwierdził że według niego jest ok auto ładnie się zbiera niestety po Toruniu ciężko je rozbujać żeby sprawdzić czy po wizycie u auto-doktora poleci więcej niż 160km/h.
Pozostaje mi poczekać do wyjazdu na jakąś trasę w celu sprawdzenia czy jest lepiej.
PiotrPozdrawiam Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez py1szczak2Pozostaje mi poczekać do wyjazdu na jakąś trasę w celu sprawdzenia czy jest lepiej.
ale skoro nic nie zrobili to nie oczekiwałbym jakiejkolwiek zmiany :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
kusicie Panowie kusicie wyskoczyłem kawałek trasą na Bydgoszcz 160km/h nie przekroczyłem bo nie było gdzie ale autko zdecydowanie poszerzyło zakres obrotów i daje się wkręcać powyżej 4500 obrotów wcześniej to był max tak więc jestem dobrej myśli.
Piotr
No więc korzystając dziś z wycieczki do Teścia przycisnąłem troszkę mojego szkodnika i jestem bardzo zadowolony 190km/h osiągnięte :twisted: pogoda dziś paskudna mokra nawierzchnia i żona z córką obok mnie więc dalej nie próbowałem bo po prostu się bałem,ale i tak morda mi się cieszy że autko jest sprawne i jeździ tak jak jeździć powinno.
Być może wykasowanie tego błędu od świecy żarowej lub wymiana filtra paliwa pomogły,nie ważne w końcu mogę spać spokojnie.Pozdrawiam Piotr
Komentarz
-
Komentarz